Skip to content

(reversed) Engineering

(Reversed) Engineering

We hebben al vele bedrijven adviezen gegeven en geholpen op gebied van (reversed) engineering, product ontwikkeling en de uitwerking hiervan.

Of je nu opzoek bent naar een partij die gewoon even met je meekijkt of dat je opzoekt bent naar een bedrijf dat een geheel nieuw product moet gaan ontwikkelen of alles daar tussen in, hier ben je op het juiste adres!

We hebben jaren lange ervaring en vele klanten zijn jullie voorgegaan.
We zijn creatief, gemotiveerd, meedenkend en flexibel.

Neem gerust contact met ons op en dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen en wat voor leuke dingen we samen kunnen gaan doen!

We kunnen je bijstaan in:

Hieronder een aantal voorbeelden:

Roermond

De klant had een concept idee voor de gemeente Roermond.
Ze hadden gekeken naar de letters die in Amsterdam zo bekend waren,
I AM AMSTERDAM, de toeristen trekpleister.
Ze wilde dit concept naar Roermond halen, maar dan net wat anders.
Ze wilde spelen met het woord roerMOND en daarmee zijn we aan de slag gegaan. We hebben een ontwerp gemaakt en 3D uitgewerkt. Aan de hand hiervan kon het bedrijf BLOW UPS er grote polyester letters van maken.

Zie hiernaast het eindresultaat

Lagerhuis dynamo

Een bedrijf benaderde ons met de vraag of wij hen konden helpen. Ze hadden meerdere lagerhuizen van dynamo’s die beschadigd waren. Deze lagerhuizen waren niet meer verkrijgbaar bij de leverancier en nu waren hun dynamo’s niet meer bruikbaar.
Ze hadden nog 1 compleet lagerhuis en deze hebben we 1 op 1 nagetekend, omgezet naar een 3D tekening en gedigitaliseerd. Aan de hand van dit file konden we het lagerhuis 3D printen. Deze 3D geprinte lagerhuizen konden meteen in gebruik genomen worden en alles werkt weer naar behoren. Wanneer de klant er meer nodig heeft is dit geen enkel probleem meer, omdat het onderdeel gedigitaliseerd is en we dus meteen over kunnen gaan tot 3D printen.

Safety Hammer

Het patent van de universele Safety Hammer was verlopen en onze klant wilde hier op in spelen door een nieuwe Safety Hammer te ontwikkelen en op de markt brengen. Aan de hand van de oude Safety Hammer, de veiligheidseisen en de wensen van de klant. hebben we een nieuwe Safety Hammer ontworpen, uitgewerkt, 3D getekend, 3D geprint en klaar gemaakt voor spuitgiet productie.

Inmiddels kan je deze Safety Hammer in vele nieuwe auto’s terug vinden.

Strandparasol onderdeel

De klant ging een nieuwe strandparasol ontwikkelen en wilde graag hulp bij de engineering van de kroon hiervan.
We hebben deze ontworpen, uitgewerkt, 3D geprint en uiteindelijk CNC frezen laten vanwege de belasting die er op zou komen te staan.

Belt Buckle

De klant, De Espresso Jongens, had een digitaal logo van hun bedrijf en hiervan wilde belt buckles (riem gespen) van laten maken voor als ze aan het werk zijn. Dit digitale 2D logo hebben we omgezet naar een 3D tekening in de computer en deze hebben we vervolgens 3D geprint als belt buckle. Deze dragen de werknemers als promotiemateriaal tijdens hun werk.
Dit is geprint in Alumide, zie hier 3D print materiaalsoorten

Brandblusser

Voor een nieuw soort brandblusser was ook een nieuwe houder nodig.
Met de eisen en wensen van de klant zijn wij aan de slag gegaan en hebben we een nieuwe houder ontworpen, uitgewerkt, en 3D geprint. Uiteindelijk wordt het product geproduceerd op een conventionele manier omdat de klant dit zelf in huis had. Dit 3D geprinte model is zwart gemaakt na het 3D printen, zie hier alle nabewerking mogelijkheden van 3D geprinte onderdelen

Safety pen

Een klant wilde een safety pen op de markt brengen. Deze moest voldoen aan bepaalde veiligheideisen, kenmerken hebben van huidige safety pennen en aan de wensen van de klant.
Er moest ook een houder en blisterverpakking voor ontworpen worden. We hebben dit allemaal ontworpen, uitgewerkt, 3D geprint en klaar gemaakt voor productie.

Domtorentjes Gemeente Utrecht

De gemeente Utrecht benaderde ons met de vraag of we iets ludieks konden bedenken voor de werknemers die tijdens Koningsdag actief zouden zijn om feestelijke activiteiten achter de schermen in goede banen te leiden. We hebben de iconische Domtoren van Utrecht hiervoor genomen en deze 3D getekend in de computer. De domtoren heeft een klikoog aan de bovenkant gekregen zodat daar een gepersonaliseerde keychain aangekoppeld kon worden. We hebben deze domtorentjes 3D geprint en deze konden natuurlijk niet anders dan oranje worden! Zo heeft elke werknemer een domtorentje om zijn nek hangen. Zie hier ons artikel over het gehele project. Zie hier ons artikel over het gehele project!

Skimmerklep zwembad

Een klant had een zwembad met 2 skimmer kleppen en  1 van deze 2 kleppen was stuk, er was een stuk van afgebroken. Het zwembad was inmiddels 8 jaar oud en de leverancier had ze uit het assortiment gehaald en de klep was ook niet meer op voorraad. Door middel van reverse engineering hebben we een nieuwe skimmer klep vervaardigd.
We hebben de goede skimmerklep nagemeten en 3D getekend. Aan de hand van deze 3D tekening hebben we de skimmerklep kunnen 3D printen en deze kon daarna meteen in gebruik genomen worden in het zwembad.
Je kan ook voor verjaarde machine onderdelen heel goed reverse engineering inzetten en deze laten vervaardigen door middel van 3D printen. Zie hier de mogelijkheden hiervoor.

Geleiders horeca keuken

Het onderdeel wat je hier ziet is een geleider van een schuifdeur uit een horeca keuken. Deze was versleten door het dagelijkse gebruik in de keuken. De keuken producent was inmiddels overgegaan op een ander keuken systeem en kon de geleiders niet meer leveren. De keuken had nu dus deurtjes die niet meer naar behoren functioneerde en dat is natuurlijk erg vervelend.

Het bedrijf kwam met een versleten geleider bij ons en vroeg ons of het mogelijk was om deze te herproduceren doormiddel van 3D printen. Natuurlijk is dit mogelijk!
Doormiddel van handmatig opmeten hebben we het onderdeel omgezet naar een 3D CAD model en hebben we hem digitaal gerepareerd naar hoe het originele onderdeel was.Aan de hand van dit 3D CAD model hebben we de geleider direct kunnen 3D printen. Deze onderdelen waren na het 3D printen meteen bruikbaar als volwaardige nieuwe geleiders.

Wanneer de keuken eigenaar in de toekomst deze geleiders weer nodig zou hebben dan
is dit geen enkel probleem. Het onderdeel is nu gedigitaliseerd dus we hoeven het nu alleen nog
maar te 3D printen en kunnen ze het desnoods binnen 2 dagen in huis hebben.
Zie hier nog meer voordelen van 3D printen.

Benieuwd of we ook wat voor jou kunnen betekenen?

Zijn jullie opzoek naar een bedrijf wat kan helpen op het gebied van engineering, reverse engineering, productontwikkeling?
Neem dan contact met ons op en dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen en wat voor leuke dingen we kunnen 
gaan doen samen!