Machine onderdelen 3D printen

3D printen is ideaal voor machine onderdelen

Machine onderdelen laten 3D printen?
Denk bijvoorbeeld eens aan:

En ga zo maar door!

Alles binnen 6 werkdagen in huis.
Met Spoedservice zelfs binnen 2 werkdagen!

Machine onderdelen 3D printen
3d printen machine onderdelen

De voordelen van 3D printen van machine onderdelen

Met 3D printen hoef je geen rekening te houden met ontwerp-regels die conventionele productiemethodes wel met zich mee brengen. Er zijn wel randvoorwaardes zoals wanddikte en spacing, maar daar blijft het dan wel bij. Zie hier de 7 belangrijkste ontwerptips wanneer je onderdelen gaat 3D tekenen voor 3D printen.

Je kan je onderdelen nu lichter, slimmer en efficiënter maken. Hierdoor is het eindproduct 
dan ook vaak goedkoper en dus ook de machine. Je kan bijvoorbeeld goed onderdelen reductie doen door meerdere onderdelen samen te voegen tot een nieuw ontworpen onderdeel.

De slijtvastheid is erg hoog van de 3D geprinte onderdelen,. Ze gaan hierdoor vaan minder snel stuk en wanneer dit wel gebeurt beschadigt de machine niet in tegenstelling tot metalen machine onderdelen.

Minder assemblage na productie mogelijk. Een kapje met een deksel? Die komt nu als 1 geheel uit de printer, dit scheelt dus weer tijd en geld.

Revisies in een model is geen enkel probleem meer. Dit zorgt niet meer voor grote vertragingen, onbruikbare mallen of onderdelen die je moet weg gooien, omdat je met minimale aantallen moest werken. 

Je kan nu ook snel en makkelijk voor elke machine of elk probleem unieke onderdelen maken, 
‘one of a kind onderdelen’. Er zijn namelijk geen opstartkosten meer zijn, geen minimale aantallen of  lange doorlooptijden. Nu kan je voor elke machine(lijn) zijn eigen onderdelen maken. Ook hoef je nu geen grote voorraden meer aan te maken door de on demand productie. Vandaag bestellen, overmorgen is huis.

Zie hier nog meer procesoptimalisatie die je kan bereiken wanneer je machine onderdelen laat 3D printen.

Moeten de onderdelen nabewerkt worden? Geassembleerd? Inserts?
Dit valt allemaal binnen de mogelijkheden, vraag naar de mogelijkhede.

Kort nog even de voordelen van het 3D printen van
machine onderdelen op een rij:

En ga zo maar door!

Alles binnen 6 werkdagen in huis.
Met Spoedservice zelfs binnen 2 werkdagen!

3D printen machine onderdelen

Twijfel?

Van computer naar productie in 1 handeling, waarom zou je het niet doen? 
Sneller, goedkoper en veel meer mogelijkheden in je ontwerp.

Wij kunnen op elk moment in het proces helpen daar waar nodig. Of dit nu gaat om een stuk advies, ontwikkeling, engineering, een geheel project of alleen het 3D printen, alles kan!

Wij hebben jaren ervaring in het 3D printen en vele industriële bedrijven zijn jullie al voorgegaan. Wij kunnen overtuigend zeggen dat 3D printen een uitstekende en vaak een veel betere productiemethode is dan de huidige productiemethodes die jullie nu gebruiken om jullie onderdelen te vervaardigen.

Is dit de eerste keer dat je in contact komt met 3D printen? Twijfel je nog? Heb je nog vragen? Geen probleem. Neem contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden.

3D printen als productietechniek is niet de toekomst, het is nu!

3D printen of additieve productie