Skip to content

Machine onderdelen 3D printen

3D printen is ideaal voor machine onderdelen

Machine onderdelen laten 3D printen?
Denk bijvoorbeeld eens aan:

En ga zo maar door!

 

De voordelen van 3D printen van machine onderdelen

Waarom zou je overgaan naar 3D printen? Wat zou daar het voordeel van zijn? En wat zijn de mogelijkheden?  Hier laten we een aantal voordelen zien.

Met 3D printen hoef je geen rekening te houden met ontwerp-regels die conventionele productiemethodes wel met zich mee brengen. Natuurlijk zijn er aan 3D printen ook wel regels verbonden, maar dat zijn er niet heel veel. Zie hier de 7 belangrijkste ontwerptips wanneer je onderdelen gaat 3D tekenen voor 3D printen.

Met 3D printen kan je de onderdelen  lichter, slimmer en efficiënter maken, dit vanwege de vormvrijheid. Hierdoor is het eindproduct
dan ook vaak goedkoper dan met de conventionele productiemethodes. Je kan makkelijker materiaal besparing doen en je kan bijvoorbeeld  onderdelen reductie doen door meerdere onderdelen samen te voegen tot een nieuw ontworpen onderdeel. De complexiteit speelt geen rol in de prijs. Dit omdat het met 3D printen bijvoorbeeld geen extra arbeid kost. 

Je kan snel en makkelijk voor elke machine of elk probleem unieke onderdelen maken, ‘one of a kind onderdelen’. Er zijn namelijk geen opstartkosten verbonden aan 3D printen en ook geen minimale aantallen of  lange doorlooptijden. Nu kan je voor elke machine(lijn) zijn eigen onderdelen maken. Wanneer je bijvoorbeeld 1 uniek onderdeel nodig hebt, is dit geen probleem. We printen vanaf 1 stuk en dit neemt geen extra kosten met zich mee qua opstartkosten of malkosten of extra arbeid. Deze facetten vervallen allemaal bij 3D printen. En hierdoor vervalt dus ook een grote kostenpost. 

Ook hoef je nu geen grote voorraden meer aan te maken door de on demand productie. Dit houdt in dat als je het besteld, het binnen 2 dagen in huis kan zijn. Dus waarom zou je dan grote voorraden aanhouden? Dit is niet meer nodig. Zodra je besteld gaan wij printen.

 

De voordelen van 3D printen van machine onderdelen

De slijtvastheid erg hoog van de 3D geprinte onderdelen. Ze gaan hierdoor vaak minder snel kapot als metalen delen en wanneer dit wel gebeurt beschadigt de machine niet, in tegenstelling tot wanneer metalen machine onderdelen stuk gaan.

Revisies in een model is geen enkel probleem meer wanneer je de onderdelen laat 3D printen. Dit zorgt niet meer voor grote vertragingen, onbruikbare mallen of onderdelen die je moet weg gooien. Wat vaak het geval is wanneer je met conventionele productiemethodes produceert. 

Er is ook minder assemblage na productie mogelijk. Een kapje met een deksel? Dit kan je met 3D printen in 1 geheel 3D printen, dit scheelt dus weer tijd en geld in de nabewerking.

Zie hier een voorbeeld van een bedrijf wat veel onderdelen al laat 3D printen bij ons en wat je kan bereiken wanneer je technische onderdelen laat 3D printen.

Moeten jullie onderdelen toch nabewerkt worden? Geassembleerd? of moeten er inserts ingeplaatst worden?
Dit kunnen wij ook verzorgen, vraag naar de mogelijkheden.

Alles binnen 6 werkdagen in huis.
Met Spoedservice zelfs binnen 2 werkdagen

Kort nog even de voordelen van het 3D printen van
machine onderdelen op een rij:

Alles binnen 6 werkdagen in huis. 
Met Spoedservice zelfs binnen 2 werkdagen!

Twijfel?

Van computer naar productie in 1 handeling, waarom zou je het niet doen? 
Sneller, goedkoper en veel meer mogelijkheden in je ontwerp.

Wij kunnen op elk moment in het proces helpen daar waar nodig. Of dit nu gaat om een stuk advies, ontwikkeling, engineering, een geheel project of alleen het 3D printen, alles kan!

Wij hebben jaren ervaring in het 3D printen en vele industriële bedrijven zijn jullie al voorgegaan. Wij kunnen overtuigend zeggen dat 3D printen een uitstekende en vaak een veel betere productiemethode is dan de huidige productiemethodes die jullie nu gebruiken om jullie onderdelen te vervaardigen.

Is dit de eerste keer dat je in contact komt met 3D printen? Twijfel je nog? Heb je nog vragen? Geen probleem. Neem contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden.

3D printen als productietechniek is niet de toekomst, het is nu!

3d print service