Skip to content

Ketting 3D printen

3D printen ketting
Domtorentjes 3D geprint

Een ketting 3D printen? Ja dat is ook zeker mogelijk!
De gemeente Utrecht kwam met de vraag of het mogelijk was om iets opvallends/ludieks te ontwerpen en te 3d printen voor Koningsdag. Iets voor de medewerkers van gemeente Utrecht zodat ze herkenbaar waren tijdens het werk op Koningsdag.

De vraag

Gemeente Utrecht heeft, zoals de meeste gemeentes met Koningsdag, allemaal feestelijke activiteiten tijdens Koningsdag in de gemeente. Vanuit de Gemeente Utrecht zijn er achter de schermen hier veel mensen druk mee. Ze zijn met deze voorbereidingen al maanden van de voren bezig en op de dag zelf houden ze alles nauwlettend in de gaten, of alles in goede banen verloopt.

De gemeente vroeg ons of we iets opvallends/ludieks konden bedenken voor deze werknemers.

engineering 3D printen
3D tekening Domtoren
3D printen ketting

Ketting 3D printen

Tijdens het brainstormen kwamen we al snel uit op het gebouw waar Gemeente Utrecht het meest bekend om staat, de Domtoren. Dit is een iconisch gebouw, wat bijna iedereen herkent en waarvan bijna iedereen weet dat het in Utrecht staat. 

We hebben de Domtoren 3D getekend in de computer en we hebben in dit 3D ontwerp de Domtoren een klikoog gegeven bovenin de toren. Hierdoor kan er een gepersonaliseerde keychain aan vast geklikt worden. 

Zo kunnen de werknemers de Domtoren om hun nek hangen als een ketting. En we konden natuurlijk niet anders dan deze domtorentjes oranje maken voor deze dag!
Zie hier welke nabewerkingen allemaal nog meer mogelijk zijn.

 

De uitdagingen

We hebben bij dit ontwerp goed de minimale wanddiktes in acht moeten nemen en hebben goed moeten kijken wat hierin mogelijk was.

De domtoren kon niet te groot worden, omdat het wel handelbaar moest blijven als ketting en tegelijkertijd moesten we er ook voor zorgen dat de vorm van de Domtoren wel herkenbaar bleef doormiddel van de kleine details.

Zie hier de 7 belangrijkste ontwerptips bij het ontwerpen voor 3D printen of neem contact met ons op als je hier vragen in hebt.

Helaas moeten we nog even wachten tot de domtorentjes echt gedragen kunnen worden,
maar nu hebben we in ieder geval nog meer om naar uit te kijken!


Ketting 3d printen

Aanvraag doen

Voor meer informatie, advies of een offerte, neem geheel vrijblijvend contact op.
Wij helpen jullie graag verder met het ontwikkelen en produceren van jullie ideeen, onderdelen en producten.
Zie hier wat we allemaal voor je kunnen betekenen.

2 print technieken