Skip to content

Industrieel 3d printen

3D printen binnen de industrie wordt steeds vaker toegepast. Het is een manier om zowel eindproducten als halffabrikaten te creëren. Van klein maatwerk tot groter en complexer werk. Het komt allemaal voorbij. Industrieel 3D printen wordt voor verschillende branches ingezet:

  • Machineonderdelen
  • Verpakkingsmateriaal
  • Auto- en motortechniek
  • Luchtvaartbranche
  • Maritieme sector
  • Railtechniek
  • Robotica
  • Design en engineering

3D printen van machineonderdelen

Industrieel printen wordt ingezet voor het produceren van machineonderdelen. De 3d geprinte onderdelen zijn van dezelfde kwaliteit als de conventionele productiemethodes. U kunt de producten nu ook lichter, slimmer en efficiënter vormgeven dankzij de vrijheid in ontwerpen. Hierdoor is het eindproduct vaak goedkoper. Laat uw machines zo efficiënt mogelijk werken door uw onderdelen te 3D printen.
3D print technieken SLS PA12
3D printen verpakkingsindustrie

Verpakkingsmateriaal

Naast de machineonderdelen worden ook packaging met 3D printers ontwikkeld en geproduceerd. Dit is voordelig voor verschillende factoren van verpakkingsmateriaal.

Het gewicht, de duurzaamheid en de kosten, overal wordt op gelet. Flessen, doppen en meer. Het is allemaal mogelijk, zowel als prototypes of als eindproduct.

Auto- en motortechniek

Binnen de auto- en motortechniek wordt 3D printen al veelvuldig toegepast. Van interieuronderdelen tot een volledig prototype. Door deze additieve productietechniek kan je snel produceren en kan je de kosten laag houden.

SLS 3D Printen
3d printen machine onderdelen

Luchtvaart, marine en treinrails

Naast auto onderdelen wordt het industrieel 3D printen ook ingezet voor vliegtuigen, boten en voor rails.

Verschillende onderdelen van deze branches worden geoptimaliseerd doormiddel van 3d printen. Het gewicht, de totale kosten, de doorlooptijd, alles speelt een rol bij deze techniek en met 3d printen kan je veel struikelblokken laten verdwijnen.

3D printen voor robotica

Robotica en 3D printen gaan hand in hand. Beide zijn recente ontwikkelingen, daarom zijn ze goed op elkaar ingespeeld.

Verschillende componenten worden ontwikkeld, van zowel de robot als de controller board. Van de buttons tot robotarmen, zowel kleine en grote onderdelen worden geprint met een 3D printer.

3d print service
3D printen Engineering

Engineering

Voor engineers biedt de 3D printer een uitkomst. Designs en ideeën kunnen worden geprint. Deze kunnen worden bekeken en getest. Bij Dsign & More helpen we hierbij.

Van het ontwerp tot het resultaat uit de 3D printer, we begeleiden u stap voor stap. We printen ontwerpen direct en zorgen dat een ontwerp wordt geoptimaliseerd voor het industrieel 3D printen.

Verschillende technieken voor industrieel 3D printen

Bij Dsign & More gebruiken we 2 verschillende technieken. De SLS en MJF techniek. Welke techniek wordt toegepast ligt aan het soort opdracht. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Neem dan contact op. U kunt bij het contactformulier een ontwerp meesturen, zo kunnen we een passend antwoord geven op al uw vragen over industrieel 3D printen.

Industrieel 3D printen met professioneel resultaat door Dsign & More.

Voeg eventueel een .ZIP bestand toe met uw modellen.
Bestandsformaten: STL, STEP, XT, IGS of WRL
Heeft u rekening gehouden met de maximale afmetingen, minimale wanddiktes en de toleranties van de gewenste techniek en materiaal?

Dan uploaden maar!