Skip to content

3D printen van packaging

3D printen is enorm veelzijdig. Daarom is het een uitstekende keuze voor de verpakkingsindustrie! Een uniek ontwerp is voor 3D printen van packaging namelijk geen enkel probleem. Bovendien is het ook nog eens kostenbesparend.

3D printen van packaging is veelzijdig

3D printen wordt in allerlei industrieën toegepast. We horen regelmatig over innovatieve ideeën die dankzij 3D printen uit te voeren zijn, van geneeskundige doorbraken tot aan de vervoerssector. Voor de verpakkingsindustrie is 3D printen ook een enorme innovatie. Ontwerpers en machinebouwers in de verpakkingsindustrie zetten 3D printtechniek al in voor onder andere de vervaardiging van machine onderdelen, in zowel kunststof als metaal.


Daarnaast is uiteraard het unieke ontwerp een groot voordeel van de techniek. Zo kunnen ontwerpen van bijvoorbeeld ‘grippers’, doppen, deksels, flessen, doosjes en disposables uitstekend gerealiseerd worden. Zowel prototypes als eindproducten zijn mogelijk, in uiteenlopende industrieën. Uiteraard houden we daarbij rekening met de geldende normen en certificaten (zoals die binnen de voedingsmiddelenindustrie).

3d printed package
3d geprint package

3D printen is kostenbesparend

Door de inzet van 3D printen voor packaging is de foutmarge vele malen kleiner. Verbeteringen van een ontwerp kunnen in een vroeg stadium worden doorgevoerd. De fouten in testproductie zijn vrijwel nihil en hoge kosten (door bijvoorbeeld een foutief matrijs) worden bespaard. Met een goed model in handen kan de uiteindelijke productie sneller in gang worden gezet. Zo kunnen producten die snel nodig zijn vlot geproduceerd worden, ook op grote schaal. Bovendien wordt 3D printen zelf steeds meer gangbaar, waardoor de kosten ook lager worden.

3D printen van packaging is op verschillende manieren voordeliger:

  • Voordeliger produceren van prototypes dan op een conventionele wijze
  • Besparen op faalkosten
  • Meer creatieve vrijheid in ontwerp of materiaalkeuze
  • Personalisering voor klanten mogelijk

Packaging in 3D: alles kan

Door machine-onderdelen met 3D printtechniek te vervaardigen, wordt een ontwerpafdeling uitgedaagd om creatief te zijn. Er zijn veel meer mogelijkheden qua materialen, en doordat eerder genoemde foutmarge kleiner is zijn de kosten lager. Hierdoor is veel mogelijk, en kan de creativiteit de vrije loop worden gelaten! Ook kan de 3D geprinte packaging gemakkelijker gepersonaliseerd worden per klant, afhankelijk van de aantallen die nodig zijn. Zo kunnen we meedenken over creatieve oplossingen. Met 3D printen zijn de mogelijkheden eindeloos!

3d printed packaging prototype

Meer info over 3D verpakkingsmaterialen

Vraag direct vrijblijvend advies. We streven ernaar om binnen een uur een passende offerte terug te sturen! We denken graag met u mee.
3d geprint packaging
Voeg eventueel een .ZIP bestand toe met uw modellen.
Bestandsformaten: STL, STEP, XT, IGS of WRL
Heeft u rekening gehouden met de maximale afmetingen, minimale wanddiktes en de toleranties van de gewenste techniek en materiaal?

Dan uploaden maar!