Skip to content

3D printen voor defensie

Met behulp van 3D printen kunnen de materialen voor defensie sterk worden verbeterd. De inzetbaarheid wordt verhoogd en vaak zijn de voorwerpen ook lichter van gewicht. De uitrusting kan worden gepersonaliseerd voor militairen. In veel gevallen wordt het 3D printen ook ingezet voor het verbeteren van materialen, zowel in het ontwerp als in de functie.

De voordelen van 3D printen voor defensie

Het 3D printen voor defensie heeft diverse voordelen. Een aantal ervan hebben we zojuist al genoemd. Allereerst is er het gewicht van de objecten. Deze zijn lichtgewicht dankzij het materiaal dat wordt gebruikt bij het 3D printen. Het zijn volwaardige, functionele producten en de productie ervan gaat ontzettend snel. Het printen biedt maatwerk oplossingen en smart tooling. U heeft het object direct bij de hand wanneer dit nodig is.

Het 3D printen van hulpmiddelen voor defensie

Dankzij de moderne technieken van het 3D printen wint u veel op de totale kosten. De gehele ontwikkeling, de productiekosten, de doorlooptijd, het zijn allemaal zaken waar u op bespaart. Een belangrijk punt dat we al een aantal keer hebben benoemd is het gewicht van de materialen. De zeer lichtgewicht oplossingen bieden een uitkomst voor militairen. Het printen geeft onbeperkte mogelijkheden en uitzonderlijke resultaten. Veel specifieke details worden direct mee geprint. Deze details, denk aan kleine holtes en gaatjes, kosten normaal veel extra werk bij de productie. Het zo efficiënt mogelijk inzetten van materialen, het volledig gebruiken van de benodigde materialen, beide resulteert in een duurzaam product. Het kunststof heeft een hoge bestendigheid tegen weersinvloeden. Temperatuurveranderingen hebben geen tot weinig invloed op de producten, ook veroudering heeft minder effect.

Het 3D printen van materialen voor defensie

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Wilt u meer informatie over het 3D printen voor defensie? Neem contact met ons op en we geven antwoord op al uw vragen.

Voeg eventueel een .ZIP bestand toe met uw modellen.
Bestandsformaten: STL, STEP, XT, IGS of WRL
Heeft u rekening gehouden met de maximale afmetingen, minimale wanddiktes en de toleranties van de gewenste techniek en materiaal?

Dan uploaden maar!